8230 Balatonfüred Gyógy Tér 1.   | +36 87 581 200 | reservation@annagrandhotel.hu

28 feb

Reformkori séta avagy “Séta a századok között”

Tudta, hogy Balatonfüred egy fontos kulturális csomópontja volt a magyarországi reformkornak? Tudta, hogy az Anna Grand Hotel már az 1800-as, 1900-as években is kedvelt szállója, vendéglője volt olyan neves művészeknek, mint Krúdy, Gárdonyi vagy Ady? Ilyen és hasonló érdekes információkkal gazdagodhatnak az őszi-téli időszakban és a hosszú hétvégéken ellátogató vendégek, akik egy rendhagyó kulturális, a város reformkori részét bemutató sétán vehetnek részt.

A történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy A kőszívű ember fiai című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelső 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról. Ezen kívül megtekinthetik a magyar irodalmi élet néhány jeles képviselőinek márványtábláját, mint például Csokonai Vitéz Mihály, Kosztolányi Dezső vagy Ady Endre. Az egyórás séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horvát-házat és a kuriózumnak számító Füredi Pantheont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről.

Az irodalmi és építészeti témák mellett helyet kap a színházi élet, illetve a szobrászat is, hiszen olyan híres történelmi személyiségek szobrait tekinthetjük meg, mint Deák Ferenc, Gróf Széchenyi István vagy Kisfaludy Sándor. A séta fényét emeli a csodás környezet, a Rózsakert, a Blaha Lujza Emlékpad, illetve maga a Balaton karnyújtásnyira való közelsége, hangulata. A térség számos meglepetést tartogat ősszel és télen is, hiszen a Balaton nem csak a főszezonban aktív.

Az Anna Grand Hotel csapata azon munkálkodik, hogyan tudja egész évben fenntartani az emberek érdeklődését és hogyan tudna még több értékes tartalmat, élményt adni az idelátogató vendégeknek. Érdemes kihasználni ezt az ingyenes programot és nem csak testi-lelki szinten, de szellemileg is feltöltődni a festői szépségű Balaton parton.

Nagyon jó kezdeményezés ez a séta, sok magvas gondolatot olvashatnak a Füredi Pantheonban lévő márványtáblákon és sok új izgalmas információt tudhatnak meg a magyar kulturális élet csillagairól. Szeretnénk mindenkit arra buzdítani, hogy korosztálytól független jöjjön el és vegyen részt ezen a rendhagyó órán.

További részletekért keressék fel  a szálloda recepcióját az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36 87 581 200

E-mail: reservation@annagrandhotel.hu.

Leave a Reply