8230 Balatonfüred Gyógy Tér 1.   | +36 87 581 200 | reservation@annagrandhotel.hu

Programok Balatonfüreden

Kultúra, szórakozás, aktív kikapcsolódás egész évben. Válogasson kedvére programajánlataink közül...

Városi programok:

list
show
sunday
1000
https://annagrandhotel.hu/wp-content/plugins/tiva-events-calendar
.

Aktív kikapcsolódás:

Bowling Happy Hour

Pénteken és szombaton a bowling bárunkban:  18.00 – 20.00 óra között egy korsó sört adunk egy üdítő áráért.

Kerékpárbérlés

Az Anna Grand Hotelben kerékpárok bérelhetők tavasztól őszig.  A recepción kérje kollégáink segítségét a foglalással kapcsolatosan a reservation@annagrandhotel.hu címen.
tenisz balatonfured

Tenisz

A szállodától kb. 100 méterre - gyalogosan 2 perc alatt elérhető Kiserdei Teniszpályái az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek kínálnak remek lehetőséget. Információ: reservation@annagrandhotel.hu
indian nyar a Balaton partjan

Vitorlázás

A sétavitorlázás  egy felejthetetlen élménnyel gazdagítja itt tartózkodását. Foglalás és bővebb információ a reservation@annagrandhotel.hu címen kérhető. 
Segway Balatonfüreden

Segway

Balatonfüreden az Anna Grand Hotelben elérhető a Hight-Tech Sportok Bázisának  egyedi szolgáltatása, a segwaytúra. Segway túrák már 6 999 Ft-tól / fő (kb. 1 órás túra) Bővebb információ  reservation@annagrandhotel.hu címen kérhető.
golf a Balaton partján

Golf

A Balaton Golf mediterrán hangulatú, 18 lyukú golfpályája csodálatos környezetben várja a golf szerelmeseit, mindössze 11 km - re az Anna Grand Hoteltől. További információ: reservation@annagrandhotel.hu
Tovább >

Látnivalók Balatonfüreden

Tagore sétány

Balatonfüred legkedveltebb és leghangulatosabb része, a part menti árnyas Tagore sétány. A majdnem egy kilométer hosszú sétány a híres hindu költőről, Rabindranath Tagore-ról kapta a nevét, aki 1926-ban a füredi szanatóriumban gyógyult meg, és ennek örömére a parkban egy hársfát ültetett.Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont: 

 

Bodorka Látógatóközpont

A látogatóközpontban összesen 17 akvárium található, mely 36 halfajtát mutat be, részben adriai tengervíz van a medencékben, különleges műszaki megoldással teremtenek megfelelő életkörülményeket.

 

Koloska Vadaspark

Ha szeretnétek  kicsit kiszakadni a balatonfüredi nyüzsgésből vagy csak egy jó őszi kirándulós programot kerestek a gyerekekkel a Balatonnál, kitűnő választás lehet a Koloska-völgy mélyén megbújó vadaspark, amely egész évben, belépődíj nélkül fogadja a látogatókat. A 2,2 hektáros park egy erdő mélyén található, jelenleg nyolc vadfajnak: gím- és dámszarvasoknak, muflonoknak, őzeknek, illetve különböző madaraknak (fürj, fogoly, fácán és a tőkésréce) ad otthont.

 

Kiserdei játszóterek

Az Anna Grand Hotel közvetlen szomszédságában található a Füredi Kiserdő futópályákkal, játszóterekkel kicsiknek és nagyoknak, valamint szabadtéri ping-pong asztalokkal.

 

Vitorlázeum

Vitorlástörténeti kiállítás nyílt a város egyik legpatinásabb, műemlék épületében. A balatoni vitorlázás történetét játékosan bemutató látványos kiállítás, ahol a szokásos vitrineket különböző élményelemek váltják fel, több korosztály számára is igazi élményt ad.

 

Jókai kilátó

 Lóczy-barlangtól a zöld háromszöggel jelzett turistaút vezet fel a Tamás-hegyen (317 m) álló, fából épített háromemeletes Jókai-kilátóhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, Balatonfüredre és a Tihanyi-félsziget irányába. AJókai hőséről elnevezett Aranyember útján padok teszik még kellemesebbé a sétát. A tanösvény hat táblán mutatja be a környék földtanát, növény- és állatvilágát.

 8230 Balatonfüred, Kilátó utca

 

Jókai Mór Emlékház

 A villa közel húsz nyáron keresztül volt Jókaiék nyári rezidenciája, melybe feleségének halála után csak egyszer látogatott el az idős író. A lakásmúzeumot ezután 1954-ben nyitották meg, majd 2011-ben egy arculatváltáson esett át, amelynek köszönhetően a Múzeum Café-díjat is elnyerte.

8230 Balatonfüred, Honvéd utca 1.+36 87 950 876

 

Lóczy – barlang

Balaton világhírű kutatójáról, id. Lóczy Lajosrólelnevezett barlang Balatonfüred központjától autóval 5 perc alatt, gyalog félórás sétával érhető el, megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balatonkörnyéki programunknak. A fokozottan védett barlanghoz turistajelzés vezet a vasútállomástól (zöld sáv) és a Jókai-kilátótól (zöld háromszög).

 

 Vaszary Villa

 balatonfüredi kulturális negyed koronadísze, a 2010-ben gyönyörűen felújított Vaszary Galériakiállításain első osztályú képzőművészeti élményekben lehet részünk. Az egykori prímási nyaraló szobáinak kiállító terekké történő átalakítása óta olyan művészek munkáinak adott otthont, mint Csók István, Ferenczy Károly, Amrita Sher-Gil, Kondor Béla és Joan Miró.

 

Balatonfüredi strandok:

Esterházy strand és Élményfürdő

Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme a Tagore sétány keleti végén elhelyezkedő Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket.

 

Kisfaludy strand

Balatonfüred keleti részén, az Aranyhíd sétány mentén található. A strand idén komplett felújításon esett át. Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található.Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. 

 

Brázay Kalandpart

Brázay-KalandPart egy kalandpark és egy strand egyedülálló egyvelege a füredi Aranyhíd sétányon. Itt megtalálható minden, amit egy hagyományos kalandparktól elvárhatunk.

 

Annagora Aquapark  Balatonfüred

Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője, egy jeges ital, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás vár Balatonfüreden, az Annagora Aquaparkban! Ezernyi izgalom és kaland kicsiknek és nagyobbaknak, családosoknak.

Latnivalók és programok a környéken

  • Tihanyi Bencés Apátság és Múzeum 
  • Marcipánmúzeum, Babamúzeum, Levendulaház (Tihany) 
  • Herendi porcelánmanufaktúra 
  • Tapolcai Tavasbarlang 
  • Bobpálya (Balatonfüzfő)
  • Kalandpark (Tihany Gödrös)