8230 Balatonfüred Gyógy Tér 1.   | +36 87 581 200 | reservation@annagrandhotel.hu

Multident Fogászat

Az Anna Grand Hotelben működő, átlagon felüli felszereltségű rendelőnkben teljes körű fogászati ellátást kínálunk kedves pácienseinknek, legyen szó implantációról, fogágybetegségről, fogszabályozásról, fogmegtartó kezelésekről, vagy fogpótlásról. A különböző szakterületeken dolgozó szakorvosaink magas szintű képzettsége és szoros együttműködése eredményeképpen, pácienseink egyénre szabottan, a legmegfelelőbb komplex ellátásban részesülhetnek.

Az első konzultáció alkalmával anamnézis felvétel, fogászati állapotfelmérés, szájüregi rákszűrés és szóbeli kezelési terv készül. Digitális röntgendiagnosztikai rendszerünk segítségével nem csak panorámaröntgent, de a fogszabályozáshoz szükséges teleröntgen, parodontológiai státuszt és más, speciális felvételt is készítünk.

A fogászati ellátás alapvető lépése a megfelelő szájhigiénia kialakítása. Ennek része a megfelelő egyéni fogápolási technikák elsajátítása, tökéletesítése, illetve rendszeres professzionális fogtisztítás is. Így érhetjük el, hogy az íny, a fogágy megfelelő, gyulladásmentes állapotba kerüljön.

Vannak páciensek, akiknek a szájhigiéniai kezelésen túl csak esztétikai fogászati beavatkozásokra van szükségük, például fogfehérítésre. Különböző módszereket alkalmazunk: gyökérkezelt fogakat belső fehérítéssel, az egész fogívet speciális fénnyel katalizált módszerrel, vagy egyéni sín segítségével fehérítjük.

A pontos, jól záró tömések készítéséhez elengedhetetlen az egészséges, gyógyult íny. Konzerválófogászati beavatkozásaink során a legmodernebb anyagokat és technológiákat használjuk. Amalgám helyett esztétikus kompozit töméseket készítünk Gradia, 3M és Ivoclar anyagokból. Inlay-ket, inlay elhorgonyzású üvegszálas Ceramage hidakat készítünk az erősen destruált fogak helyreállítása, illetve a lehető legtöbb saját foganyag megtartásána érdekében.

A rögzített fogpótlások készítésénél is szem előtt tartjuk a biológiai fogászat szempontjait, kihasználva a modern CAD-CAM technológia nyújtotta lehetőségeket, nagyrészt fémmentes cirkónium-oxid vázra készült hidakat készítünk, bár lehetőség van a hagyományos fémkerámia pótlások pontos elkészítésére is.

Amennyiben lehetséges, kivehető fogpótlásoknál különböző precíziós rögzítő elemeket alkalmazunk, akár saját fog, akár implantátum felhasználásával, hogy fokozzuk a fogsor stabilitását, ezzel a páciens komfortérzetét.

Az implantológia, vagy műgyökér beültetés segítségével szélesebb paletta áll rendelkezésünkre, hogy az elvesztett fogakat funkcionálisan és esztétikailag kielégítő módon pótoljuk. Rendelőnkben több implantációs rendszert használunk, hogy minden esetben a legmegfelelőbb implantátumot helyezhessük be.

Mint minden fogászati beavatkozásnak, az implantációnak is előfeltétele a fogágy gyulladásmentes állapota. A fogászat fogágybetegségekkel foglalkozó szakterületét parodontológiának hívját. Megoldást kínál az ínyvérzésre, gyulladt, mély tasakokra, a fognyakról visszahúzódott ínyre, az „ínysorvadásra”.

A legtöbb fogászati probléma azonban megelőzhető. Ezért kiemelten fontos, hogy gyermekeink minél előbb szakértő kezek közé kerüljenek, elsajátítsák a helyes szájápolás fogásait, szükség esetén olyan, lehetőleg fájdalom mentes kezelésekben részesüljenek, mint például az ózonkezelés, fluorid profilaxis, illetve a fogszabályozás. Az „ideális” fogív beállítása ugyanis nem csak esztétikailag, de funkcionálisan is nagyon fontos, nem beszélve a fogágybetegségek megelőzéséről, hiszen egy szabályos fogsor sokkal könnyebben, hatékonyabban tisztítható.

Az eddigiek alapján látható, hogy a különböző fogászati szakterületek együttműködése elengedhetetlen ha nem egy fogat, de egy embert szeretnénk kezelni, gyógyítani. Ezért is választ minket egyre több család, hiszen minden korosztály problémáját egy helyen igyekszünk orvosolni, így ismerős, barátságos környezetben végezhetjük el a szükséges és nem feltétlen kellemetlen beavatkozásokat.

Jelentkezzen be hozzánk akár telefonon, akár e-mailben:

Telefon: +36 30 90 70 310 | +36 30 5 400 800
E-mail: info@multident.hu