hotel-xenia
  • A szálloda
  • Ajánlatok
  • Szobáink
    • Superior kétágyas szoba – franciaággyal
    • Superior szoba franciaággyal vagy két külön ággyal
    • Superior kétágyas szoba – franciaággyal és erkéllyel
    • Deluxe szoba
    • Executive egy hálószobás lakosztály
    • Executive két hálószobás lakosztály
    • Royal Suite
  • Rendezvények
    • Rendezvények
    • Esküvők
  • Gasztronómia
    • Anna Grand Étterem
    • Anna Café
    • Lounge bar
  • Anna SPA
  • További
    • Sport és szabadidő
    • Aktualitások
    • Karrier
    • Galéria
    • Kapcsolat
  • ENG
  • DE
  • HUN
Foglaljon most!
Menu
Különleges gasztroélmények az ANNA GRAND-ban

Különleges gasztroélmények az ANNA GRAND-ban

Exkluzív, ünnepi menüsorok és páratlan gasztroélmény várja az ANNA GRAND étteremben. Valentin-napra, farsangra és a márciusi nemzeti ünnep alkalmából is különleges ételekkel készül Tóth József séf és az étterem csapata.

Az ANNA GRAND étteremben a páratlan kulináris élmény kifogástalan kiszolgálással párosul. Az egyes fogások és menüsorok a hagyományos ízvilág stílusjegyeit követik, de az ételek modern konyhatechnológiai eljárásokkal készülnek.

A Valentin-napi menüsor

„Valentin-nap alkalmából külön menüsorral készülünk a hölgy- és férfi vendégeinknek. A hideg előétel és a desszert egységes lesz, de a leves és a főétel különbözik majd”

– árulta el Tóth József séf.

  Előétel:

  • Libamáj terrine málnával, tokaji aszú-gyöngyökkel és házi kaláccsal

Leves:

  • Hölgyeknek ajánlva: Erdei szamócakrémleves sós túrógombóccal és pisztácia morzsával
  • Uraknak ajánlva: Sült zellerkrémleves szarvasgombával, zeller chipsszel és kézműves sajtból készült krutonnal

  Főétel:

  • Hölgyeknek ajánlva: Serpenyőben sült kacsamell, mézes kakukkfüves sült barackkal és burgonyapürével
  • Uraknak ajánlva: Rosé borjúfilé édesburgonyával és csicsóka chipsszel, tonkababos céklával és rozmaringos jus-vel

  Desszert:

  • Pezsgős eper tarte

A Valentin-napi menüsor február 9. és 11. valamint február 23. és 25. között vacsorára, a szállóvendégek számára elérhető. Február 14-én a betérő vendégeket is várjuk ezzel a különleges vacsoramenüvel.

A farsangi menüsor

„A farsangi menüsorunkat február 3-án és 4-én, ebédre és vacsorára is megkóstolhatja, aki betér hozzánk. A menüsor a farsangi tradíciók figyelembevételével állítottuk össze, de szerettem volna némileg eltávolodni a kizárólag sertés alapú ételektől és a korhelyleves típusú savanykás ízvilágától”

– fejtette ki séfünk.

Leves:

  • Gyöngytyúk leves

  Főétel:

  • Sertésszűz sous vide, pörcös burgonyarolád, sült cékla, karamellizált schalotte, tejfölhab

  Desszert:

  • Karamellás éclair fánk modern köntösben.

A reformkori menüsor

„A reformkori menüsor alapkoncepciójánál Balatonfüred történelme inspirált, különös hangsúlyt fektetve a Jókai- és az Esterházy családra”

– mondta el a Tóth József, hozzátéve, hogy a menüsort március 14-én és 15-én, valamint március 17-én ebéd- és vacsoraidőben lehet megkóstolni.

Leves:

  • Jókai bableves a 21. századra hangolva. Babkrémleves, csülök terrine-vel, kolbászchipsszel, tejfölhabbal és zöldségekkel. A leves különlegessége, hogy annak eredeti alkotóelemei új textúrában mutatkoznak meg.

  Főétel:

  • Esterházy marhastefánia. A vadasmarha ebben a fogásban modern formában kerül a vendégek elé, szalonnás szalvétagombóccal és tejfölhabbal kiegészülve.

  Desszert:

  • Landerer kedvence egy piskótás, csokoládés, eper ízesítésű sütemény.

+36 87 581 200

reservation@annagrandhotel.hu

8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.

KATEGÓRIÁK

Legutóbbi bejegyzések

  • Annák Éve 2025 | Április 26. Programok
  • Húsvéti Programok az Anna Grand Hotelben
  • Annák éve Március 15. esemény
  • Díszítse fel velünk a Tradíciók Karácsonyfáját!
  • Anna Grand Márton-napi liba lakoma

+36 87 581 200

reservation@annagrandhotel.hu

8230 Balatonfüred, Gyógy tér 1.

Adatvédelmi tájékoztató   Impresszum   Kapcsolat