8230 Balatonfüred Gyógy Tér 1.   | +36 87 581 200 | reservation@annagrandhotel.hu

Jegyvásárlás, információk

Jegyrendelés, szállásfoglalás:

Külön jegyeket szállodánk nem értékesít, kizárólag szállásfoglalással együtt biztosítjuk az Anna-báli belépőt. Szállodánk által értékesített jegyek elsősorban (48 főig) a Nyugati Árkádsor belső termébe, az ún- Árkád terembe szólnak, ami egy zárt, légkondicionált helyiség és ahonnan a műsor közvetlen közelről kísérhető figyelemmel. Amennyiben a 6 db 8 fős asztal betelik, Pilvax teremben tudunk férőhelyet biztosítani. (ld. fényképek)

Amennyiben csak jegyet szeretne rendelni, kérjük, forduljon a Balatonfüredi Tourinform Irodához, a jegyárak tájékoztatásul a 2015-ös bálra az Árkádok alá 55.000.- Ft-ba, a Díszterem elé pedig 70.000.- Ft-ba kerültek a jegyek.

Báli belépőjegy vásárlás:

Balatonfüredi Tourinform Iroda
Tel: 06 87/580-480
e-mail: balatonfured@tourinform.hu
8230 Balatonfüred, Blaha L. u. 5

Mit tartalmaz a báli belépőjegy? (A bálon elfogyasztott italok árát tartalmazza-e?)

Az ár a bálon való részvételt, a műsort és a vacsorát tartalmazza. Az italfogyasztás plusz költséget jelent.

Miért kell előleget, foglalót fizetni már pl. a télen?

A bál dátuma kiemelt időszaknak számít, amennyiben szeretné foglalását garantálttá tenni, kérjük a kért előleget, vagy bankkártya adatokat részünkre elutalni / megadni szíveskedjenek. Lemondási határidőn kívüli lemondás esetén a pénzt természetesen visszautaljuk.

Mikor kapjuk meg a jegyeket?

A jegyeket szállodánk recepcióján érkezéskor átvehetők.

Mit illik felvenni?

Javasolt öltözet a bálon: hölgyeknek estélyi ruha, uraknak szmoking vagy öltöny.

Van-e lehetőség a szállodában sminkest, fodrászt igénybe venni?

Igen, kérjük, ilyen igényét foglaláskor jelezze és kollégáink egyeztetnek Önnel időpontot.

Mik a bál kísérőrendezvényei és kötelező-e részt venni rajtuk?

A kísérőrendezvények közül kiemelkedik Krúdy Gyula novellája alapján, a “Balatoni szívhalászat”, melyet a bált megelőző napon (pénteken) tartunk. A szépen feldíszített, fellampionozott hajó fedélzetéről a vízbe dobott fa szíveket kell vendégeinknek kihalászni a hullámok habjai közül. Hagyományos délutáni program a bál napján az előző év bálkirálynőjének hintós sétakocsikázása a városban. A bált követő napon, délelőtt, az adott év bálkirálynője és udvarhölgyei a Móló színpadon bemutatkoznak a közönségnek, majd lovas huszárkísérettel végigkocsikáznak a városon.

Mi lesz a menü?

A menüről a későbbiekben emailen adunk pontos tájékoztatást, amint a bál szervezői jóváhagyják a menüsort, értesítjük Önöket. Az Anna-báli menüsor négy fogásos, éjféli büfével.

Hogy zajlik a bevonulás, kötelező-e egyszerre bemenni a bálra?

A meghívóban szereplő időpontban és helyszínről indul a bevonulás, melyen természetesen nem kötelező részt venni. A hangulat és látvány miatt azonban javasoljuk a bál résztvevőinek, hogy ezt ne hagyják ki.

Kell-e nevezni a lányoknak a bál szépe versenyre és ha igen, hogyan?

A bál szépe választáson minden hölgy automatikusan részt vesz, aki a bálra érkezik. Nincs szükség külön nevezésre és nem is kell kötelezően egyéb programon részt venni. A bálra való belépéskor minden hölgy kap a nyakába egy sorszámozott Herendi Porcelán szívet. Egy szakmai zsűri egész este figyeli a hölgyeket, majd kiválasztják azt a 15 hölgyet, akikre aztán a számuk alapján lehet szavazni.

Lehet-e készpénzzel, SZÉP kártyával fizetni?

A csomagok ellenértékét készpénzzel, banki átutalással, SZÉP kártyával is van mód kiegyenlíteni.

További részletes információval kollégáink az alábbi elérhetősegeken állnak rendelkezésre:

reservation@annagrandhotel.hu

+ 36 87 581 200

Anna -báli csomagajánlat

Szállás báli belépővel. Elevenítsük fel együtt a közel két évszázados hagyományt, a régi bálok hangulatát Balatonfüreden, amely méltón őrzi elődeink emlékét.

Megnézem

Anna - bál története

Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték meg Balatonfüreden. A település centrumában álló épület melyet 1798-ban építtetett a Szentgyörgyi Horváth család, nemcsak az akkori társasági élet központja volt, hanem egyfajta szellemi alkotóműhely is, ahol a század elején kibontakozó reformkor nagyjai időről időre összegyűltek. Gyakran vendégeskedett itt Kossuth Lajos, Széchenyi István és Wesselényi Miklós is. Horvát- Szentgyörgyi Anna az első bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki majdan a szabadságharc altábornagyaként a tizenhárom aradi vértanú egyike volt.

Az első bált követően minden év Anna naphoz legközelebbi szombatján megtartott Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai nyaranként találkoztak. Sokszor és szívesen látott vendég volt Jókai Mór, Blaha Lujza és Vörösmarty Mihály.